El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rodrigo Rato assegura que el Banc d’Espanya coneixia les “tripes” de Bankia
  • CA

 

L’expresident de Bankia Rodrigo Rato ha assegurat aquest dimarts que el Banc d’Espanya coneixia les “tripes” de l’entitat, ja que hi tenia “quinze persones fixes allà”. Rato ho ha dit durant la seva declaració al judici que se celebra a l’Audiència Nacional per la sortida a borsa de Bankia el 2011. Rato, que s’enfronta a una petició de la fiscalia de 5 anys de presó, també ha dit que va ser l’organisme regulador i el FROB qui els va “elegir” per fer una fusió freda entre Caja Madrid i la valenciana Bancaixa. “Ens deien el que havíem de fer, el Banc d’Espanya ens deia feu això, feu allò, i si en algun moment fèiem alguna cosa que no els semblava bé, ens deia que no, així que era molt fàcil”, ha assegurat. En el judici per la sortida a borsa de Bankia, el tribunal haurà d’aclarir si es va maquillar la informació de l’entitat ja que, un any més tard, l’Estat va haver de rescatar l’entitat injectant més de 22.000 MEUR. Al banc dels acusats s’asseuen més d’una trentena d’acusats per estafa a inversions i falsedat de comptes. Entre els acusats, l’exministre i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, que ja està empresonat pel cas de les ‘targetes black’.

  

En respostes a la representant del ministeri fiscal, Rato ha defensat que va ser el Banc d’Espanya i el FROB els que “decideixen que és bo que fem una operació més gran”, en referència a la fusió de set caixes que acaba creant Bankia, i que els seus responsables “l’executen professionalment”. Rato ha remarcat que el Banc d’Espanya tenia “quinze persones fixes” a Caja Madrid i que també en tenia a l’entitat valenciana. “Va ser el Banc d’Espanya qui ens va elegir per a què formessin un determinat sip d’una determinada mida”, ha dit, en referència a la fusió freda. De fet, Rato ha dit que al consell d’administració del març del 2010, Caja Madrid va aprovar un pla estratègic en el què “no hi havia cap consideració de fusionar-se amb ningú”.

  

L’expresident de l’entitat ha insistit que la comunicació amb el Banc d’Espanya era “constant”, perquè els seus funcionaris estaven “sempre” a la seu central, tot i afegir que no es comunicaven amb ell. A més, ha afegit que, durant el període en què va estar al capdavant de l’entitat, el Banc d’Espanya no el va avisar “mai” que estiguessin incomplint algunes de les seves recomanacions. “El que em comunica a mi oficialment el Banc d’Espanya és que Caja Madrid i les set caixes són raonablement viables”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa