Reyes Maroto assegura que "hi ha voluntat i consens" per prorrogar els ERTO

La ministra diu que el turisme es recupera de forma lenta després de l'impacte de la pandèmia

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha sostingut que hi ha "voluntat i consens" per prorrogar els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERTOs) com a mesura contra les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia del coronavirus, tant per part dels agents socials com per part del govern espanyol. "Serà en el marc del diàleg social on es posi data a aquesta pròrroga però l'important és donar un missatge de tranquil·litat a treballadors i empreses", ha defensat en una entrevista d''El Periódico'.

Preguntada per si hi haurà ajudes directes a les empreses, ha dit que el govern espanyol ha impulsat dos plans específics per a les illes Canàries i Balears i un pla d'inversió general en l'àmbit del turisme, amb el qual preveuen compensar l'impacte del coronavirus i "abordar les grans transformacions que el sector necessita i demanda". "El fons distribuirà en funció de projectes, no del pes de la població o del PIB de la comunitat. Fins i tot hi haurà projectes de diferents comunitats autònomes" amb la finalitat de dur a terme un repartiment transversal dels recursos, ha explicat.

EL TURISME

Segons ella, el turisme es recupera de forma lenta després de l'impacte de la pandèmia: "Estem controlant els rebrots, però el risc resta confiança al consumidor. A més, el primer país emissor ens ha imposat una quarentena que ha minvat la confiança del turista britànic per una possible nova quarentena en un futur". Sobre la quarentena obligatòria imposada pel Regne Unit als qui tornin d'Espanya, ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez treballa en la transparència de les dades i que la situació epidemiològica a Espanya és "asimètrica", cosa que sosté que les autoritats haurien de tenir en compte en les seves recomanacions.

 

"A més, les comunitats estan fent un esforç ingent per controlar els rebrots", ha defensat, i ha apostat per protegir els llocs de treball i el teixit productiu fins que existeixi una vacuna o un tractament efectiu contra la Covid-19 l'any 2021. Ha situat la confiança dels ciutadans com a element clau per recuperar el consum: "Hi ha una taxa d'estalvi alta que ens permetrà permetre temps. Quant aguanterem? Depèn de la confiança i que la pandèmia estigui controlada".

RESERVA DE PRODUCTES SANITARIS

La ministra ha assegurat que Espanya s'ha convertit en un país exportador de productes sanitaris, després de registrar un "un efecte crida amb iniciativa pública i privada" en la producció d'aquest material que avui permet evitar dependre les compres internacionals. "Al mes ja es fabriquen a Espanya 110 milions de mascaretes" i hi ha hagut 350 sol·licituds per valor 101 milions d'euros a la convocatòria per subvencionar la producció de material sanitari llançada pel Govern.

 

Comentaris