"Pla Renove" per canviar els pneumàtics

L'objectiu és estalviar carburant i reduir la despesa energètica de l'Estat

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha presentat una mesura d'estalvi que té com a objectiu incentivar que les persones substitueixin els seus pneumàtics per uns de nous de classe A, que suposen un estalvi considerable del consum de carburant dels vehicles.

De moment, des del ministeri encara no ha quedat clar com es finançarà aquest pla renove, però alguns territoris han advertit que no la podran aplicar si afecta els seus pressupostos, ja que tot preveu que una vegada més el cost serà compartit entre el govern espanyol i les comunitats autònomes.

Primeres queixes i negatives


Segons la vicepresidenta de les Canàries, María del Mar Julios Reyes, bona part dels territoris han recordat al ministre que els seus pressupostos "estan tancats i compromesos" i no es poden permetre més deute. "Si la mesura no ve acompanyada de finançament no es pot posar en marxa", ha advertit.

El conseller d'Economia de Madrid, Antonio Beteta,  apunta que el programa es podria cofinançar entre les CCAA i l'Estat i afectaria 60.000 vehicles a tot l'Estat, és a dir, 240.000 rodes. En tot cas, apunta que els representants territorials no disposen encara de cap document. "Ja estic cansat que em facin bromes sobre les bombetes de baix consum, i ara em fan bromes sobre les rodes", ha dit.

Altres mesures que l'executiu espanyol ha posat sobre la taula són una acceleració dels plans renove de semàfors -per leds- a través d'empreses privades i un impuls de la certificació energètica dels nous edificis.

 
 

Comentaris