Podem veu "preocupant" la possible fusió de Caixabank i Bankia

El secretari d'Estat de Drets Socials adverteix també de les possibles implicacions per a les plantilles dels bancs

El secretari d'Estat de Dret Socials i responsable d'Economia de Podem, Nacho Álvarez, veu "preocupant" la possible fusió de Caixabank i Bankia perquè generaria "importants riscos" per a l'estabilitat del sector i podria amenaçar llocs de feina. "Seguir aprofundint en l'oligopolització del sector financer no és una bona notícia per a la competència del mercat, ni per a la pròpia estabilitat del sistema financer", assegura Álvarez a Twitter. Segons ell, els bancs "massa grans per fer fallida", com el que sorgiria de la fusió de Caixabank i Bankia, suposen "importants riscos" pel sector, com va demostrar l'última crisi financera.

A més, les fusions "solen tenir importants implicacions en les plantilles", avisa Álvarez, remarcant que en un context d'elevat atur com l'actual no és "un bon moment" per fer front a possibles acomiadaments.

 

D'altra banda, el secretari d'estat de Drets Socials diu que Espanya requereix tenir una "banca pública eficient" i que "Bankia pot ser-ne l'embrió". En aquest sentit, Álvarez diu que l'Estat no ha d'abandonar la seva participació al capital de l'entitat, on es van posar 24.000 milions d'euros públics per a sanejar-la. "Els ajuts públics han de servir per atendre les necessitats econòmiques generals i no per millorar la rendibilitat d'altres entitats", avisa Álvarez.

 

Comentaris