Ordres judicials i avions controlats: així confisca l’Estat els tests de les empreses

El clúster català de l’automòbil exigeix a Madrid que els retornin els tests per garantir la seguretat dels seus treballadors

La multinacional alemanya Siemens, amb presència a Catalunya des de fa més d’un segle, s’ha vist obligada a entregar a l’Estat, via ordre judicial, 2.000 test PCR que tenia per als seus treballadors. Madrid va aprovar un decret aquesta setmana segons el qual pot confiscar material de protecció i testos a les empreses si ell no és capaç d’aconseguir-los. I així ha estat, no només amb Siemens sinó amb moltes altres empreses del sector de l’automòbil i indústria auxiliar. Així ho ha denunciat el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), que ha demanat al govern espanyol que retorni els tests PCR per les empreses del sector per tal d’assegurar la protecció sanitària als seus treballadors. 

Segons ha pogut saber el Món, una empresa del sector amb presència a Catalunya, que prefereix no identificar-se, ha vist com un avió que provenia de la Xina amb testos que havia comprat ha tingut problemes, i a hores d’ara no sap si podrà descarregar i els tests arribaran a l’empresa o directament seran confiscats a la duana de l’aeroport de Barcelona. La situació no és només a Catalunya, sinó a tot l’Estat: “Estem en contacte amb totes les empreses del sector a l’Estat, i els ha passat el mateix. Feia molts dies que treballàvem per tenir-ho tot a punt abans de reprendre l’activitat aquest dimarts, procurant que els treballadors no emmalalteixin amb totes les mesures de protecció al nostre abast. Les empreses han buscat proveïdors, han fet les comandes amb les dificultats que hi ha per l’alta demanda per tenir els EPI i els tests, i de cop, l’Estat ens ho treu de les mans”, denuncia a El Mon el president del clúster català, Josep Maria Vall.

 

Es dóna la circumstància que el sector ha estat col·laborant en la lluita contra la Covid-19 fabricant equips de protecció de manera gratuïta, però ara ha vist com els diners invertits en els tests han volat, i a més, les empreses no podran tenir la certesa que els seus treballadors es troben bé.

 

Comentaris