Moody's també rebaixa el 'rating' de Catalunya

Passa d'una qualificació d'A2 a A3

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha rebaixat la nota de solvència del deute de Catalunya com a conseqüència de les "àmplies desviacions" registrades respecte als límits de dèficit establerts per al 2010 i les conseqüents dificultats que la qualificadora de riscos preveu que trobaran per controlar els seus desequilibris fiscals i el seu deute entre 2011 i 2012.

Concretament Moody's ha rebaixat la nota de Catalunya d'una qualificació A2 a A3. Segons aquesta agència una zona qualificada d'A "tenen bones qualitats com a instruments d'inversió" però són "de qualitat mitjana i alta". A més, "els factors que donen seguretat per al cobrament del principal i dels interessos són adequats, però hi poden haver elements que en suggereixen un deteriorament possible en el futur".

Altres comunitats

Cataunya no és, però, la única comunitat que pateix una rebaixa. Per exemple, Castella-la Manxa passa d'A1 a A2, igual que el País Valencià. En canvi Múrcia perd la nota Aa3 i rep un 'rating' A1. D'altra banda, la qualificadora de riscos ha ratificat les notes de solvència del País Basc, Galícia, Madrid, Junta d'Andalusia, Junta de Castella i Lleó i d'Extremadura.

Barcelona també perd posicions

Moody's també ha rebaixat un graó la nota del municipi de Barcelona, que passa d'A1 a A2, igual que Catalunya, també amb perspectiva negativa. En aquest nivell, la qualificadora de riscs apunta que, malgrat que la significativa autonomia dels municipis en temes fiscals, el govern central manté encara control sobre determinats aspectes i a dependència dels pressupostos.

 
 

Comentaris