Mercadona preveu comprar 490 tones de figues a proveïdors catalans

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i, concretament, per la fruita i la verdura de proximitat fa que tingui previst comprar aproximadament 850 tones de figues d'origen espanyol durant la campanya del 2020, xifra que representa un 30% més que el 2019, any en què en va adquirir aproximadament 650 tones.

Per abastir d'aquest producte ric en fibra i minerals essencials la secció de Fruita i Verdura de les més de 1.600 botigues durant els mesos de juliol i agost, moment en què té lloc la campanya, la companyia col·labora amb 10 proveïdors locals amb camps situats al País Valencià, Catalunya, Castella i Lleó i les Canàries. En el cas de Catalunya, destaquen els proveïdors Ecofigs, Vimofigs i Central Dica, als quals Mercadona té previst comprar 489 tones de figues el 2020.

Compromesos amb els productes d’origen local

El 2019 les compres de Mercadona a Espanya van assolir un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials amb el sector primari, la companyia col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, dona suport a la iniciativa "Fruites i Verdures de temporada" del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

 

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la contractació alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària.

 

 

Comentaris