Mena preveu un 2011 dolent en matèria d'ocupació

El conseller d'Empresa i Ocupació afirma que el 2011 serà un any de transició però que la millora econòmica no es notarà fins el 2012

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha valorat avui negativament el 17'98% d'atur assolit el 2010, i ho ha qualificat com "la fotografia fixa" amb que s'ha trobat el nou govern. Francesc Xavier Mena ha insistit que l'objectiu de l'executiu és reduir la xifra a la meitat en els propers quatre anys. Per Mena, però, el 2011, serà un any "de transició" i no hi haurà temps per "girar aquest transatlàntic". Per això no creu que hi hagi "bones notícies" enguany, però si el 2012. El pla d'austeritat, la reordenació del sistema financer i el consens dels agents econòmics i socials són les mesures que el conseller considera clau per crear ocupació.

Una de les grans preocupacions de Mena és l'atur juvenil, que entre els 16 i 24 anys, se situa al voltant del 40 %, a l'hora que la meitat dels aturats porten més d'un anys sense feina. Aquest fet complican l'economia d'algunes llars fins al punt que un 6% no disposen d'ingressos.

Per Mena, cal dur a terme una política a llarg termini per aconseguir arribar als objectius europeus el 2020. El conseller ha assegurat que s'estan prenent "les mesures necessàries" per arribar-hi.

 
 

Comentaris