Mena: "El model comercial que tenim no canviarà"

El govern posarà èmfasi en la formacio dels joves, però allunyant-se de la imatge "ni-ni" igual a "dropo"

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha garantit avui que el model comercial actual no canviarà" però es faran reformes per assolir un sector "innovador, que s'avanci als esdeveniments i equiparable a qualsevol ciutat europea".

"Farem una legislació comercial que serà molt senzilla, però posarem tot el comerç a la taula a negociar", ha declarat en una entrevista a Rac1. I ja ha avançat que, encara que es puguin "negociar algunes excepcionalistats" dels horaris comercials "no es canviarà res" perquè "el model de Madrid no és el nostre".

Respecte, el tancament dede la fàbrica de Yamaha, el conseller d'Ocupació ha culpat el tripartit per no haver-los informat de la situació: "La decisió de tancar és de fa més d'un any i en el traspàs amb l'anterior govern, no se'ns va comunicar", ha assegurat Mena.

Recuperació econòmica

Sobre la recuperació econòmica, Mena ha demanat una mica de paciència i, encara que ha pronosticat que "acabarem l'any més o menys com l'hem comença", ha assegurat que a partir del "2012 ja crearem ocupació".

El conseller ha manifestat que el govern posarà especial èmfasi en la formació dels joves i per això reformularà el programa Suma't, però allunyant-se de "la imatge del ni-ni" igual a "dropo" que va promoure l'anterior govern.

Finament, Mena ha assegurat que el pacte social i econòmic signat ahir pel president del govern espanyol i els agents socials és "un primer pas, però pura retòrica". Però en canvi ha qualificat la reforma de les pensions de "bona i flexible".

 
 

Comentaris