El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mena avisa que no acceptarà qualsevol condició d’una multinacional
  • CA

El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en un context de deslocalitzacions d’algunes multinacionals industrials com ara Yamaha, ha volgut deixar clar que el seu departament exercirà una autoritat industrial i que no deixaran que les empreses facin el que vulguin.

“No combregarem amb rodes de molins”, ha afirmat el conseller, que ha afegit que les persones que estan al front del departament no acceptaran qualsevol condició que els reclami una multinacional per no marxar de Catalunya.

Tot i això, també ha admès que a algunes de les que han marxat en els darrers anys o que es plantegen fer-ho, “no els han posat les coses fàcils”. En aquest sentit, ha insistit en què cal atreure inversions estrangeres, però també aconseguir que les empreses que ja hi tenen seu, estiguin satisfetes i no hi vulguin marxar.

Promeses de més facilitats

En la seva compareixença a la comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament, Mena també ha anunciat el seu compromís d’establir la finestreta única empresarial i reduir el 90% dels tràmits administratius per a les empreses al final d’aquesta legislatura.

El conseller ha assegurat que són les empreses les que faran que l’economia catalana superi la situació de crisi internacional i per això el Govern “les ha d’ajudar” traient “les pedres que es troben” en el camí.

El conseller ha insistit en el seu compromís de reduir l’atur a la meitat en quatre anys i ha avançat que Catalunya tindrà un nou model de relacions laborals basada en les “reformes pactades” amb els agents socials. “No volem reformes sense pactes, ni pactes sense reformes”, ha advertit.

I de cara la cimera econòmica que se celebrarà el proper 25 de març s’ha mostrat confiat “que entre tots fem una proposta de valor, desafiant fins i tot el nostre “status quo”, i amb creativitat i imaginació per poder sortir del pas”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa