Mas obvia les propostes més liberals dels seus assessors

El Govern es limita a recollir els pocs aspectes que proposa el Carec que generen consens

La proposta que el Govern farà a l'oposició i als agents socioeconòmics en la cimera anticrisi d'aquest divendres òbvia les mesures més liberals que havia proposat en el seu informe el Consell Assessor per a la Recuperació Econòmica i el Creixement (Carec).

El document del Govern de nou pàgines es limita a recollir els pocs aspectes que proposa el Carec que generen consens, com la potenciació de la Formació Professional, canvis a l'impost de societats i estímuls fiscals per a les empreses que mantinguin la plantilla.

Altres propostes que proposarà el Govern i que sí que tenen consens són eliminar burocràcia, potenciar el Corredor Mediterrani i exigir el traspàs dels aeroports secundaris i els ports de Barcelona i Tarragona, així com que un consorci públic-privat gestioni El Prat.

En canvi, bona part de les mesures més polèmiques que proposava el Carec han caigut, com l'aprimament del sector públic, introduir el copagament en els serveis públics -parla de "taxes" en determinats serveis-, i un contracte únic amb una indemnització per acomiadament "moderada", és a dir, més barata, per combatre la temporalitat.

 
 

Comentaris