El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas es reuneix amb els fabricants de cotxes per garantir la celebració del Saló de l’Automòbil
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, s’han reunit aquesta tarda a la tarda al Palau de la Generalitat amb els representants de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils (ANFAC).

El motiu de la trobada, que s’ha celebrat ha instàncies dels fabricants, ha estat tractar els detalls de l’esmena aprovada al Congrés a la llei d’Economia Sostenible que va comptar amb el suport de CiU i PP i que preveu que els fabricants hagin de recomprar a preu de cost els cotxes que els concessionaris no puguin vendre.

Aquesta esmena va posar el col·lectiu en peu de guerra arribant al punt d’anunciar que reconsiderarien la seva participació en el Saló de l’Automòbil. A més, van demanar públicament a Artur Mas una reunió que el president de la Generalitat va acceptar immediatament.

Un dels acords d’aquesta reunió és que Mas s’ha compromès a intentar reequilibrar la situació del sector i fer-la tornar al punt inicial abans que s’aprovin els canvis legislatius que han provocat la protesta de fabricants i importadors de vehicles.

Mas ha explicat que d’aquí a pocs mesos es farà una nova llei de distribució comercial que ajudi el conjunt del sector de l’automoció i trobi un punt d’equilibri entre fabricants, proveïdors, importadors i distribuïdors, així com a l’exportació i a l’ocupació.

En aquest sentit, el diputat del PSC i portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés, Daniel Fernández, ha afirmat avui que Convergència i Unió “ha participat en un cop d’estat econòmic contra la indústria automobilística, una de les més importants de Catalunya”, amb el seu suport a una esmena que podria causar greus perjudicis al sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa