El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas-Colell reconeix que la rebaixa del ràting afectarà el preu de l’endeutament català
  • CA

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell ha reconegut que la rebaixa del ràting del deute públic català que ha anunciat avui l’auditora Moody’s afectarà el preu que haurà de pagar la Generalitat per futurs endeutaments, tot i que ha afegit que la notícia “no és una sorpresa” i que els mercats ja la descomptaven.

El conseller ha justificat que Catalunya sigui una de les comunitats afectades per la rebaixa de Moody’s pel fet que l’executiu no ha tingut temps d’aprovar un pressupost ja que el Govern es va formar el desembre. Mas-Colell ha repetit que el Govern actual “no és responsable d’aquesta situació fiscal’, tot i que “assumeix el repte” de sanejar les finances de la Generalitat.

Confiança en les caixes catalanes

El titular d’Economia i Coneixement s’ha referit també a l’informe sobre les necessitats de capital de les entitats de crèdit, que va fer públic ahir dijous el Banc d’Espanya, i que va mostrar que diverses caixes catalanes no assoleixen el percentatge de solvència del 10% que marca la llei. Mas-Colell ha explicat que té una “fe ben fonamentada en els equips directius d’aquestes entitats, que faran tot el que calgui per aconseguir l’objectiu de capitalització”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa