Mas-Colell preveu situar la despesa al nivell del 2007

Demanarà a l'Estat el traspàs de la titularitat dels grans hospitals, encara en mans de la Seguretat Social

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, preveu que la despesa del Govern se situï al nivell del 2007. Segons explica el conseller en una entrevista a 'El Periodico', es reduirà en un 10% la despesa efectiva de la Generalitat per al 2011, que Mas-Colell xifra en uns 25.600 milions d'euros, de manera que es pressupostaran 2.560 milions d'euros menys a l'any.

A més, no descarta que la retallada sigui superior a l'anunciada per les demandes del govern espanyol, però en qualsevol cas no seria inferior. "Atès l'augment dels pressupostos dels últims anys, amb aquesta retallada, tornaríem al nivell del 2007, no és tan greu", sentencia el conseller d'Economia i Coneixement.

Andreu Mas-Colell també avança que la Generalitat es planteja el traspàs de la titularitat dels grans hospitals, que segueix en mans de la Seguretat Social tot i que aquests van ser transferits fa 30 anys. Es tracta de treure rendiment al patrimoni, en aquests cas els edificis, que passaria mans de la Generalitat i podria dur a terme operacions com els censos emfitèutics, que garantirien uns ingressos per al Govern.

Com en aquest cas, altres mesures que està estudiant la conselleria d'Economia i Coneixement és treure rendiment a altres actius immobiliaris de la Generalitat o la privatització d'algunes empreses públiques.

Descarta més pressió fiscal


Mas-Colell descarta que mala situació econòmica de la Generalitat comporti un augment dels impostos ni rebaixes salarials per als funcionaris de l'administració, excepte el 5% ja anunciat fa uns mesos. Confirma que tenen el lloc de feina assegurat, així com els contractats laborals indefinits, malgrat que no descarta revisar els contractats temporals per a projectes específics.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, el conseller espera que al juliol es finalitzi la tramitació al Parlament, però avança que al març ja tindrà un esborrany que serà 'un missatge per al món financer del que pretenem fer'.

I, finalment, el conseller d'Economia i Coneixement s'ha mostrat convençut que el govern espanyol permetrà a l'executiu fer més emissions de deute. I, en referència a l'impost de successions, malgrat ha admès que no és el "moment més ideal" per complir aquesta promesa" es separarà aquest impost del de donacions i només es mantindrà aquest últim.

 
 

Comentaris