El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas-Colell: “Madrid ens convida a maquillar els números”
  • CA

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat avui en una entrevista a RAC1 que davant “la manca de la seriositat” del Ministeri d’Hisenda que ara demana a la Generalitat una reducció del dèficit a l’1,3% només es pot concloure “que ens estan convidant a maquillar els números” cosa que “Catalunya mai farà”.

El conseller considera “totalment inviable” aquesta nova demana i ha recordat que el Govern està portant a terme un pla per retallar 2.600 milions i, segons ha dit, ara l’Estat reclama que n’estalviï 3.200 més.

Segons Mas-Colell, el problema de la situació actual és més “un problema de la ministra Salgado que del conseller Anoni Castells”. Ja que tot, fins tot el tema de l’atur, passa per Madrid. “Nosaltres no podem resoldre el problema de l’atur, però l’estat espanyol sí que pot resoldre’l i si es resol el tema de l’atur, es resol el tema del dèficit”, ha afirmat.

Ara bé, el titular de finances, després d’una setmana marcada per les crítiques que el govern ha rebut després de la cimera anticrisi, també ha estat crític amb l’oposició. “Aquests que ens obliguen a fer ajustos són del mateix partit que de vegades aquí ens diu que retallem massa”. “Els coreligionaris dels que ens critiquen ens estan demanant que fem un ajust del doble del que estem fent ara”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa