Mas-Colell apel•la als "interessos comuns" de Catalunya i Espanya

El conseller d'Economia i Coneixement avisa que una pujada del tipus d'interès no seria bona per a Catalunya

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha apel•lat als "interessos comuns" de l'administració central i catalana per defensar la solidesa de l'Estat espanyol a l'àmbit internacional després de la petició de rescat de Portugal, que ha seguit els passos de Grècia i Irlanda.

El conseller ha argumentat que a Europa "han caigut baluards que segurament eren precaris", i que Espanya ha quedat ara "en primera línia de la crisi", de manera que les administracions han de demostrar que té el necessari per afrontar el context econòmic.

A part d'això, també ha assenyalat que "després cada administració té responsabilitats específiques"; en el cas de la central, fer reformes estructurals, començant per la laboral, perquè "Espanya no pot sortir del forat amb un 20% de desocupació".

I en el cas de l'administració catalana, ha destacat el seu objectiu d'afavorir l'activitat empresarial amb unes polítiques 'business friendly', i ha confiat especialment en el poder de les pimes per afavorir la sortida de la crisi pel seu dinamisme, i alhora els ha recalcat: "És indispensable una actitud oberta i adaptativa, mantenir-se molt despert i molt actiu".

Encara no ha arribat el pitjor

Mas-Colell ha considerat que no és el pitjor crisi de la història, però que encara hi ha qüestions que poden perjudicar la recuperació en el cas de Catalunya i Espanya, com la pujada de tipus d'interès que prepara el Banc Central Europeu (BCE): "No ens convindria en absolut".

Per aquesta raó, ha llançat una crida als qui puguin fer sentir la veu d'Espanya perquè intercedeixin perquè el BCE "tingui visió global d'Europa" a l'hora de decidir els canvis en els tipus.

 
 

Comentaris