El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Manifestacions contra les retallades
  • CA

L’anunci de reduccions pressupostàries per part del govern català no han estat ben acollides en alguns sectors. Els sindicats CCOO, UGT i IAC han anunciat avui la convocatòria d’una concentració en forma d’esmorzar per al 17 de març davant de la Conselleria d’Economia i Coneixement de la Generalitat, en protesta per les retallades del Govern al sector públic.

Des dels sindicats han insistit que la falta de pressupost només és una excusa per debilitar i desprestigiar els serveis públics, per tal de tenir arguments a favor de la seva privatització. El responsable sectorial d’UGT a la Taula de Funció Pública, Xavier Casas, ha acusat el Govern d’estar exercint un “despotisme sense il•lustració” i de no tenir en compte les repercussions socials de les retallades.

La cultura també es mobilitza

Igual que la funció pública, el sector de la cultura tampoc està d’acord amb les retallades. Les principals associacions de professionals culturals han convocat pel pròxim 21 de març una manifestació sota el lema “No retalleu la cultura”, en la qual informaran al conseller Ferran Mascarell que l’estalvi en cultura empobreix la societat.

La concentració, convocada per facebook, reunirà guionistes, il•lustradors, ballarins, professionals del circ, museòlegs, fotògrafs, artistes visuals, escriptors i músics. Tots ells volen deixar clar que “la cultura no és una despesa, sinó una inversió” i recordar que l’administració catalana és una de les que menys recursos destina a cultura, un 0,98% del pressupost general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa