El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les obres de BCN World podran començar a finals del 2017
  • CA

El president del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou (Tarragona), conegut popularment com BCN World, Lluís Salvadó, ha explicat aquest dissabte que si es compleixen els terminis previstos el novembre d’aquest 2017 s’haurà acabat el procés administratiu “i l’empresa podrà començar la seva feina”. “A finals d’any podem dir que la pilota estarà en la teulada de l’empresa adjudicatària”, Hard Rock, per la qual cosa les obres de construcció del complex podrien començar abans de 2018, ha explicat en una entrevista a RAC1.

 

Segons Salvadó, la Generalitat emetrà l’informe definitiu sobre el projecte “abans de la Diada” de l’11 de setembre i, a partir de llavors, Hard Rock disposarà d’un mes per constituir l’empresa que desenvoluparà el projecte i d’altres 30 dies per materialitzar la compra dels terrenys, propers a Port Aventura. Per a això, Incasòl està avançant part dels tràmits encara que, ha puntualitzat, “tot el treball que està avançant serà posteriorment finançat per Hard Rock”, per la qual cosa les administracions catalanes no pagaran ni un euro, ha dit.

El també secretari d’Hisenda de la Generalitat ha assegurat que “tots els membres del Govern” es van sentir feliços en conèixer que l’empresa seleccionada és la cadena de restauració i oci nord-americana, que compta amb un nom potent. “Amb aquest nom superem qualsevol debat sobre si el nom havia d’estar vinculat al Camp de Tarragona o a Catalunya”, després que es rebategés al projecte amb el nom tècnic de CRT.

 

Salvadó ha celebrat que l’oferta de Hard Rock “reflecteix el punt d’equilibri sobre les diferents opinions” que existeixen sobre el complex: els contraris al complex de joc i casinos que es va establir al principi i els que recolzen el projecte pel seu impacte sobre l’economia del territori. També ha explicat que Hard Rock i Melco estaven impulsant dos projectes a Europa i que, finalment, Melco es quedarà un complex a Xipre, mentre que Hard Rock ho farà amb el de Catalunya. “Estem comparant un projecte real, del món real, amb empreses reals”, ha subratllat, i ho ha contraposat a altres iniciatives similars que s’havien anunciat a Espanya però que no s’han arribat a materialitzar, com a Gran Scala, que volia construir un complex similar a Las Vegas en el desert aragonès dels Monegres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa