Les hipoteques amb IRPH són "poc transparents", segons l'advocat general del TJUE

La justícia europea contradiu el Suprem, que considera que els préstecs amb aquest índex no impliquen cap abús per part dels bancs

Els préstecs hipotecaris referenciats a l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) són "poc transparents" i poden ser abusius. Això és el que ha conclòs l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), després que un jutjat de Barcelona elevés la qüestió a la justícia europea per resoldre si en aquests casos es pot aplicar la directiva europea sobre les clàusules abusives en els contractes amb consumidors. La conclusió de l'advocat general del TJUE, que no és vinculant però sol ser la que segueixen després els magistrats, contradiu així la decisió del Tribunal Suprem, que considera que els préstecs hipotecaris referenciats a l'IRPH no poden sotmetre's a control judicial perquè no impliquen cap abús per part dels bancs.

 
 

Comentaris (2)
RETORN AUTOMATIC DE TOT EL PAGAT EXTRA I AMB INTERESSOS Fa 5 mesos
Que TORNIN TOT EL QUE HAN ROBAT AMB AQUEST INDEX O QUE CANCELIN LA HIPOTECA O ELS DRETS DE PRESTEC. ES UNA VERGONYA.
El Tribunal Suprem, els amics dels governants, ep! sempre i quan siguin "ehpañole y mú ehpañole", és clar Fa 5 mesos
Vaja, qui ho hauria dit, amb l'interès que hi van posar en què semblés clar i net, tal com es fa a Espanya sempre que et buiden la butxaca. Però ja veureu com no caldrà retornar ni un euro, n'hi haurà prou amb unes disculpes i ... a seguir endavant, a buscar un altre "producte" amb el què fer calés.