El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les cues del Prat s’eleven a l’hora d’espera en la quarta jornada de vaga
  • CA

 

Les cues per passar els filtres de seguretat a l’aeroport del Prat aquest divendres al matí han arribat pràcticament a l’hora d’espera durant la segona aturada de la vaga parcial convocada pels vigilants de l’empresa Eulen. Amb tot, l’acumulació de passatgers s’ha començat a constatar abans de les 10.30 h, que era l’hora oficial prevista per realitzar l’aturada. En concret, al voltant de les 10 h els passatgers de la Terminal 1 ja sobrepassaven les cintes que endrecen les cues, fet que ha provocat un pic d’espera de 52 minuts, segons Aena. En el cas de la Terminal 2, aquesta punta ha estat de 51 minuts. Tot i que la segona aturada convocada pels vigilants dels controls de seguretat acabava a les 11.30 h, poc després de les 11 h la munió de gent ja s’ha dissolt i l’espera a les dues terminals s’ha situat entorn els 20 minuts.

Entre els passatgers afectats per la vaga consultats per l’ACN, la dinàmica habitual ha estat l’anticipació en l’hora d’arribada a l’aeroport. Diversos passatgers han reconegut que hi han anat amb quatre hores d’antelació respecte la sortida del seu vol, per la incertesa i el temor a perdre l’avió per culpa de les cues que s’acumulen per passar els filtres de seguretat. Però no tota l’antelació ha estat efectiva. En més d’un cas, com el que ha relatat la Montse, que viatjava a Instambul, la previsió no ha servit de gaire perquè els mostradors de facturació no han obert amb suficients hores de marge. Aquesta passatgera ha relatat que volava a la 13.15 h i que a les 9 h ha volgut facturar l’equipatge, sense èxit. “Volíem evitar la vaga de les 10.30 h i al final l’hem enganxat de ple”, es queixava, advertint que corria risc de perdre un vol de connexió.
 

Simultani a l’anticipació, entre els afectats també s’hi repetia un sentiment de molèstia vers un conflicte laboral que fa pràcticament 20 dies que dura a les instal•lacions de l’aeroport del Prat. “Em sembla vergonyós”, afirmava l’Antonio, que viatjava amb la família cap a Munich i instava els treballadors i l’empresa a arribar a una entesa de forma imminent: “No hem de ser la gent normal els que paguem per allò que els passa als demés”, afegia. En la mateixa línia s’expressava la Marisa, que viatjava a Bolonya en companyia de dues amigues. Mentre feia la llarga cua, ella apuntava que “no és agradable veure un panorama d’aquestes característiques”, i admetia que la situació posa “nerviosa” la gent que és a la cua creix la por a perdre el vol. “És horrorós que passi això en ple mes d’agost. N’hi ha per morir-s’hi”, reblava una altra passatgera, la Maria José, que tornava a Eivissa després d’una estada d’uns dies a Barcelona per motius laborals. 
 

Pendents de dues noves aturades

Abans de l’aturada de les 10.30 h als controls de seguretat, n’hi havia hagut una altra de 5.30 h a 6.30 h, durant la qual els pics d’espera han estat de 41 minuts a la Terminal 1 i de 31 minuts a la Terminal 2, segons dades facilitades per Aena. De cara a la tarda, encara resten dues aturades més: de 16.30 h a 17.30 h, i de 18.30 h a 19.30 h. Per a aquest divendres, en plena vigília del pont de la festivitat de la Mare de Déu d’Agost, al Prat hi ha programats 524 vols de sortida, amb un total de 83.660 seients ofertats.

Si els treballadors no arriben a una entesa amb la direcció d’Eulen per resoldre les discrepàncies en les condicions de treball, les quatre hores d’aturades parcials es repetiran de nou el diumenge, mentre que de cara a dilluns està previst l’inici d’una aturada de 24 hores amb caràcter indefinit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa