Les caixes s'hauran de convertir en bancs si no aconsegueixen el 8% de solvència

El FROB hi destinara 20.000 milions d'euros com a màxim

La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha anunciat que les caixes d'estalvi que no aconsegueixin el 8% de solvència s'hauran de convertir en bancs perquè puguin ser intervingudes pel FROB (Fons de Restructuració Ordenada Bancària). Segons Salgado, "cada caixa d'estalvis pot escollir el camí que hagi de seguir però si el FROB hi ha de posar capital haurà de ser un banc".

Les entitats que no compleixin amb la solvència establerta hauran de presentar un pla abans de la pròxima tardor i el Banc d'Espanya determinarà al setembre les entitats que no hagin complert i autoritzarà la intervenció del FROB que no hi destinarà una quantitat superior als 20.000 milions d'euros.

Aquest pla de reestructura del sector financer, segons el govern espanyol, té com a objectius restaurar la confiança en els mercats i en la solidesa del sistema espanyol i donar més credibilitat a les entitats financeres, fent que aquestes es financin millor.

En paraules de la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, es tracta "d'allunyar qualsevol dubte sobre la solvència del sistema financer espanyol i de la seva capacitat de resistència, fins i tot en escenaris adversos poc probables".

Durant la compareixença, Salgado ha recordat que des del 2007 bancs i caixes s'han recapitalitzat en 40.000 milions d'euros. Segons Economia, la crisi ha suposat unes pèrdues de 92.000 milions, dels que 47.000 s'han eixugat gràcies a les reserves fetes per fer front a impagaments , 19.000 gràcies a les previsions guardades durant els anys de bonança per fer front a situacions inesperades i per últim, 26.000 milions en reserves de les entitats en processos de reestructuració.

 
 

Comentaris