La plantilla d'Eulen veu "inviable" un acord aquest divendres per resoldre el conflicte al Prat

Purificación Infante, mebre del comitè de vaga i treballadora de l'empresa, diu que no veu voluntat d'acord ni per part d'Aena ni d'Eulen

 

El comitè de vaga de l'empresa Eulen veu "totalment inviable" aconseguir un acord aquest divendres amb l'empresa i Aena per resoldre el conflicte laboral que està provocant llargues cues en els controls de seguretat de l'Aeroport del Prat, segons ha manifestat en declaracions a Europa Press Purificación Infante, membre del comitè de vaga i treballadora de la companyia.

Els representants sindicals, la direcció d'Eulen i la d'Aena -encapçalada per la directora de l'Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano- estan reunits des de les 13.30 hores d'aquest divendres a la seu de la Secretaria de Treball de la Generalitat, que està intervenint en el conflicte, després que les tres parts s'hagin reunit a les 9 hores a l'Aeroport. "No veiem molt interessada ni a l'empresa ni a Aena", ha lamentat Infante, que ha assegurat que no s'ha avançat en pràcticament cap aspecte respecte a la reunió del matí.

 

 

Ginesta destaca els ''esforços'' de les parts

 

 

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, encarregat de la mediació en el conflicte d'Eulen a l'aeroport del Prat, ha fet una aturada en la negociació per destacar els ''esforços'' tant de l'empresa com dels treballadors d'Eulen en la taula de negociació. Ginesta ha manifestat la confiança que la proposta que els ''pròxims minuts'' ha de presentar la direcció als treballadors serveixi per avançar en la negociació atès que es tracta d'una proposta ''sòlida'' i que recull moltes de les reivindicacions dels treballadors. El secretari general ha assenyalat que en cas que aquesta proposta inicial no sigui acceptada, les converses no es podran reiniciar fins com a mínim el dimarts pròxim, perquè es requereix d'uns càlculs econòmics per part de l'empresa que no deixen avançar en la negociació.

 

 

Ginesta ha explicat que després de prop de set hores e reunió s'espera que la proposta que presenti l'empresa sigui vista pels representats dels treballadors com un avanç en la negociació i serveixi per crear un ''escenari de confiança'' suficient com per desconvocar les vagues i seguir en la negociació a partir del dimarts pròxim, amb noves propostes de l'empresa, un cop s'hagin fet les quantificacions econòmiques d'algunes de les reivindicacions presentades pels treballadors.

 

Comentaris