El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat tanca un préstec de 400 milions amb el Banc Santander
  • CA

El Departament d’Economia i Coneixement ha signat avui un crèdit de 400 milions d’euros a llarg termini amb el Banc Santander per a la Generalitat de Catalunya. Segons ha anunciat el departament que dirigeix Andreu Mas-Colell en una nota, el préstec és amortitzable a quatre anys.

El Departament no ha informat sobre el tipus d’interès d’aquest préstec, tot i que l’ha qualificat de ‘”aonable i satisfactori”. Aquesta operació arriba un mes després que el Consell de Ministres aprovés l’autorització perquè la Generalitat es pugui endeutar en 1.866 milions d’euros.

El passat 17 de març es va saber que la Generalitat ja va intentar col·locar entre 300 i 500 milions d’euros a inversors institucionals a través d’un grup d’entitats financeres. Malgrat haver ofert un tipus del 5,5% a dos anys, l’operació va acabar sense tancar-se.

Fa uns mesos, aquest mateix banc va negar el crèdit a l’aterior conseller d’economia, Antoni Castells, que va denunciar que “va signar un crèdit sindicat amb tots els bancs espanyols, excepte un, el Banc Santander. Un banc que no va valorar correctament la importància econòmica i financera de Catalunya i espero que tingui l’ocasió de rectificar, perquè aquest país té memòria i les institucions també”, va afirmar llavors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa