El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat proposa a Spanair assumir les rutes cancel·lades per Ryanair a Girona
  • CA

La Generalitat, així com institucions de les comarques gironines, han proposat a Spanair que assumeixi algunes de les 18 rutes que Ryanair ha cancel·lat a l’aeroport de Girona, segons han confirmat fonts de l’aerolínia presidida per Ferran Soriano.

Spanair s’ha compromès a estudiar l’oferta i analitzar les rutes que podrien ser més rendibles per a la companyia, però ha reconegut que a curt termini és molt difícil que pugui començar a operar a l’aeroport gironí perquè la temporada d’estiu ara està planificada.

Segons fonts d’Spanair, una de les rutes que resultaria més rendible és la de Girona-Madrid -utilitzada per 298.255 passatgers el 2010, segons dades d’AENA-, ruta que Spanair operava el 2008 fins que la va abandonar per l’arribada de Ryanair a les instal·lacions de Vilobí d’Onyar.

Les mateixes fonts han explicat que l’aerolínia prefereix esperar veure com acaben les converses entre la Generalitat i l’aerolínia irlandesa, i conèixer si Spanair podria tenir ajudes.

En aquest sentit, han assenyalat que Spanair no rep ajudes del Govern, sinó crèdits, i han recordat que els costos operatius de Ryanair no són els mateixos que els seus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa