La Generalitat presenta un acord de col·laboració amb el Banc Mundial

El conveni preveu una contribució financera de 200.000 € que permetrà cofinançar tres projectes de cooperació

 

 

 

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha presentat el nou acord de col·laboració entre el Govern de la Generalitat i el Banc Mundial a l'acte 'Solucions creatives a problemes difícils', celebrat al Palau Centelles. El conveni preveu una contribució financera de 200.000 € de la Generalitat que permetrà cofinançar tres projectes de cooperació al desenvolupament a l'Àfrica i al Pròxim Orient de la unitat Mind, Behaviour and Development (eMBeD) del Banc Mundial: reducció de l'atur juvenil a Etiòpia, sensibilització sobre l'acollida de refugiats al Líban, i reducció de l'atur juvenil a Sud-àfrica. Alhora, el Govern català rebrà l'assessorament d'eMBeD en matèria de psicologia conductual per al disseny de polítiques públiques.

 

 

El responsable de la unitat eMBed del Banc Mundial, el Dr. Renos Vakis, ha estat l'encarregat de presentar l'acte. Vakis és economista, líder en la pràctica global de la pobresa i l'equitat. A continuació, el director general d'Afers Multilaterals i Europeus, Isidre Sala, ha moderat una taula rodona amb tres experts en psicologia conductual: el Dr. Rafel Penadés, psicòleg clínic a l'Hospital Clínic de Barcelona; la Dra. Graciela Susanne, psicòloga i professora de Criminologia i Victimologia a la UB i la UOC; i el Dr. Juli Ponce, Doctor en Dret, Catedràtic de Dret Administratiu a la UB. El debat ha servit per fer conèixer com s'empren aquestes tècniques a Catalunya i per crear sinergies entre la unitat eMBeD i actors públics i privats catalans interessats en aquest àmbit.

 

 

D'altra banda, el Departament d'Acció Exterior ha convidat el Banc Mundial a organitzar un primer taller eMBeD per a alts càrrecs i càrrecs intermedis de la Generalitat al Palau de la Generalitat. L'objectiu d'aquesta iniciativa pionera és el d'apropar les tècniques de la psicologia conductual als decisors públics de la Generalitat per tal que incorporin aquestes lliçons en el seu rol i millorin així l'impacte de les polítiques públiques. És per això que el conveni també preveu reunions bilaterals entre els departaments de la Generalitat i la unitat eMBeD per rebre assessorament i propostes de resolució als reptes plantejats.

 

 

 

 

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?