La Generalitat nega cap acord amb Madrid perquè l'aeroport del Prat passi a dir-se Josep Tarradellas

Els alcaldes de Barcelona i d'El Prat n'han estat informats aquest matí. La decisió depèn només del govern espanyol, titular de la infraestructura

 

El consell de ministres que se celebra aquest matí a Barcelona té previst aprovar un canvi de nom de l'aeroport d'El Prat, que passaria a dir-se Josep Tarradellas. Però la Generalitat nega en declaracions a El Món que hi hagi cap consens al respecte: "Esperem que no ho facin", i afegeix que "els alcaldes afectats, de Barcelona i el Prat de Llobregat, han estat notificats d'aquesta intenció aquest matí". L'aeroport català està integrat dins de la xarxa d'infraestructures aèries gestionades per AENA, ens públic depenent del ministeri de Foment, i per tant, el govern espanyol pot tirar endavant el canvi de nom sense el consens amb la Generalitat. De fet, ja va fer un canvi de nom el 2014, quan l'executiu de Rajot va modificar el nom de Madrid - Barajas pel de Aeropuerto Adolfo Suárez, Madrid-Barajas. El 23 d'octubre del 2018 va fer 41 anys que el president de la Generalitat a l'exili entre el 1954 i el 1977 va tornar a Catalunya. Sis dies abans havia estat nomenat president de la Generalitat provisional. L'unionisme ha reivindicat la figura de Tarradellas en contrast amb Companys, Macià o els presidents de la represa democràtica, en considerar que va tenir voluntat de pacte amb Madrid.

 

 

El president a l'exili, Carles Puigdemont, també s'ha pronunciat a les xarxes socials sobre la possiblitat que es canviï el nom de l'aeroport: "La queixa per l'aeroport no era pel nom. Era i és per la gestió. Els demanes la gestió i t'imposen un canvi de nom. Els demanes decidir el futur i t'imposen el 155". 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?