El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat es torna a oposar a l’objectiu de dèficit marcat per l’Estat
  • CA

 

El secretari d’Economia, Pere Aragonès, ha avançat que Catalunya es tornarà a oposar a l’objectiu de dèficit marcat per l’Estat per a les comunitats autònomes. Aquest divendres, s’ha tornat a reunir el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), on s’augmenta el marge d’endeutament de les comunitats passant del 0,3% al 0,4% del PIB.

Per a Catalunya, això es tradueix en 220 MEUR més. Abans de la reunió, Aragonès critica que la modificació es fa “sense criteris objectius” i al·lega que per a Catalunya hauria de ser del 0,88%. Montoro havia reunit les comunitats fa tot just una setmana, quan la majoria es va oposar a la xifra del 0,3%.

 

El secretari d’Economia ha criticat que se’ls ha convocat en només 48 hores i sense aportar informació sobre la modificació de la proposta de l’Estat. El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, no hi ha assistit per problemes d’agenda. “Venim tranquils a aquestes reunions perquè el futur de les finances de Catalunya no estarà en el CPFF sinó en mans dels ciutadans de Catalunya”, ha dit Aragonès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa