El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat descarta que pugui ser intervinguda per l’Estat pel seu dèficit
  • CA

El secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha descartat que la Generalitat pugui ser intervinguda pel seu dèficit després que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hagi avisat, en una entrevista al Finantial Times, que el govern espanyol haurà d’intervenir si les CCAA no controlen la seva despesa.

Homs ha atribuït l’actual dèficit de la Generalitat al seu model de finançament i ha assegurat que no tindria dèficit amb el pacte fiscal que propugna el president de la Generalitat, Artur Mas. Homs també ha retret al govern espanyol una actitud “no precisament honesta” perquè ha pres decisions que han generat despesa a les CCAA.

A més, el també portaveu del Govern ha atribuït l’actual dèficit de la Generalitat al fet que Catalunya està mal finançada. “Si hi hagués un finançament tipus pacte fiscal”, ha dit, “el problema del dèficit no hi seria”. De fet, Homs creu que amb un model com el que defensa CiU no només no hi hauria dèficit, sinó “recursos per atendre necessitats i demandes de persones i de col·lectius”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa