La Generalitat col•loca a partir d'avui 500 milions més en bons

Les condicions de l'emissió són les mateixes que a l'inici de l'operació

La direcció general de Política Financera i Assegurances amplia a partir d'avui fins a 3.000 milions, és a dir amb 500 milions més, el volum d'emissió de bons que va posar en circulació el 22 d'octubre passat.

La resolució del Departament d'Economia i Finances aprovada aquest dimecres es publicarà aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat, segons la qual es modifica l'import de l'emissió que en un primer moment estava fixat en 1.890 milions, ampliables fins a 2.500 milions, com va fer el 27 d'octubre.

La decisió s'ha pres perquè les peticions dels inversors han superat "amb escreix" l'oferta anunciada i com a resposta a les entitats financeres que "han sol•licitat augmentar-ne l'import". Fonts financeres calculen que les peticions superen els 4.000 milions.

L'emissió finalitza aquest divendres 12 de novembre i fins aquell moment els inversors detallistes podran subscriure una inversió en alguna de les 23 entitats financeres que participen en l'operació.

Tot i aquesta ampliació, les condicions de l'emissió són les mateixes que a l'inici de l'operació: un cupó fix anual del 4,75% i un venciment a un any i dos dies. L'import mínim de la sol•licitud és de 1.000 euros i fins a un màxim de 2 milions per inversor.

La única diferència respecte al primer tram de l'emissió, fins els 1.890 milions, és la comissió per a les entitats financeres que hi participen i que quedarà fixada en el 0,75% per la col•locació d'aquest 500 milions.

El divendres, un cop tancades les entitats financeres, es procedirà a un prorrateig entre les entitats participants, amb l'objectiu de garantir l'assignació íntegra de les peticions de volum més reduït. La data prevista per fer el desemborsament efectiu de les peticions és el 19 de novembre pròxim.

 
 

Comentaris