El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat cobreix més d’una quarta part de l’emissió de bons el primer dia
  • CA

La Generalitat ha començat avui la comercialització de bons per a particulars a un i dos anys per import de 2.700 milions d’euros a través de nou entitats financeres, que els col·locaran entre els seus clients.

El primer dia de col·locació ha acabat amb més d’una quarta part d’aquests ja col·locats. Segons fonts financeres, les compres de títols han sobrepassat de llarg els 700 milions del total dels 2.700 milions emesos. Aquesta xifra representa aproximadament un 40% del tram assegurat per La Caixa, Catalunya Caixa, Banc Sabadell, Unnim i Barclays.

El període de subscripció s’acabarà quan s’arribi a l’objectiu de 2.700 milions, tot i que si hi ha una elevada demanda -els bons s’aniran col·locant segons l’ordre de petició fins que s’esgotin-, el Govern pot decidir ampliar-ne l’emissió fins a un màxim de 3.300 milions, segons el pactat amb les entitats.

Es tracta de La Caixa, CatalunyaCaixa, Banc Sabadell, Unnim, Barclays -col·locadores i asseguradores-, Ahorro Corporación, Caixa d’Enginyers, GVC Gaesco i Deutsche Bank -només col·locadores-, entitats que agrupen el 90% de l’estalvi català, segons han explicat  fonts del Govern.

Els bons a un any ofereixen una rendibilitat als inversors del 4,25%, i els bons a dos anys del 4,75% anual, des d’una inversió mínima de 1.000 euros (un bo) a una màxima de dos milions (2.000 bons), segons recollirà el ‘Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya’ (DOGC) aquest mateix dilluns.

Les comissions per als bancs i caixes col·locadors oscil·len entre el 0,75% i el 2,5% a un any, i entre l’1% i el 3,5% per als bons a dos anys, que la Generalitat desemborsarà cinc dies hàbils després de finalitzar el període de subscripció.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, es va mostrar divendres “convençut” que l’emissió serà un èxit, a causa de les “condicions atractives per als ciutadans de Catalunya i també per a la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa