El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La direcció i el comitè de vaga d’Eulen, pendents de la votació de l’assemblea de treballadors
  • CA

 

 

L’assemblea dels 350 treballadors d’Eulen d’aquest dijous al Prat de Llobregat -on es votarà el contingut de la proposta que s’ha redactat aquest dimarts amb la mediació de Treball- ha passat a ser el focus d’atenció del conflicte laboral a l’aeroport del Prat. El comitè de vaga, tot i considerar ”insuficient” el contingut econòmic de la proposta, reclama que abans de la celebració de l’assemblea hi hagi el compromís per escrit d’Aena de mantenir les condicions pactades en la mediació per a pròximes licitacions. Paral·lelament, la direcció d’Eulen assegura que retirarà totes les sancions als treballadors i la interposició de conflicte col·lectiu contra el comitè de vaga si en l’assemblea es vota a favor de la proposta i es posa fi al conflicte.

Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga, ha sortit poc després de les 9 de la nit, un cop signat l’acte de mediació amb la proposta presentada pel Departament de Treball i que s’ha millorat durant les converses de la tarda. Giménez ha afirmat que el comitè de vaga considera que és una proposta en termes econòmics ”insuficient” perquè els 200 euros d’increment lineal estan a mig camí dels 350 euros que demana la plantilla d’Eulen. Giménez ha dit que seran els treballadors de l’assemblea, que són ”sobirans”, els que hauran de decidir sobre si el contingut de la proposta la consideren suficient per desconvocar el calendari de mobilitzacions. Tot i això, l’assessor del comitè ha manifestat que les primeres impressions d’alguns dels treballadors que s’han pronunciat és negativa en relació amb acceptar la proposta. 

Per a Giménez la carta per escrit de compromís d’Aena de mantenir les condicions pactades en pròximes licitacions és “totalment essencial” per afrontar l’assemblea de dijous. Tot i aquest compromís pronunciat per Aena en la jornada d’aquest dimarts, Giménez ha dit que fins que no hi hagi aquest compromís “per escrit i a les mans” no s’ho acabarà de creure. 

L’empresa no admet preguntes dels periodistes 

Per part de l’empresa Eulen ha intervingut Lorena Ibáñez, directora de la zona de Catalunya. En una intervenció sense admetre preguntes dels periodistes, Ibáñez s’ha limitat a llegir el comunicat enviat per Eulen durant la tarda, on l’empresa comunica el contingut de l’acord i on assegura que ha informat Aena, el licitador del servei, de “l’esforç” que realitza per tancar el conflicte de l’Aeroport del Prat. Preguntada sobre si Eulen estava negociant una revisió a l’alça de la licitació amb Aena, la directora de la zona de Catalunya ha dit que ”no faria cap declaració”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa