La compravenda de pisos registra la xifra més alta dels últims nou anys

Les transaccions dels habitatges de segona mà, el 87% del total, impulsen l'increment de les operacions immobiliàries

La compravenda d'habitatges a Catalunya durant aquest mes d'agost es va situar en 6.253 operacions, cosa que suposa el 40,99% més que el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per l'Institut d'Estadística espanyol. Aquesta xifra d'operacions immobiliàries és la més alta que s'ha registrat fins ara en un mes d'agost des de l'any 2007 (8.315 compravendes), just abans de l'esclat de la bombolla immobiliària. Des del mes de febrer d'aquest any a Catalunya s'observa un increment de les vendes de pisos. Entre les transaccions, destaquen les vendes de pisos de segona mà que concentren el 87% del total de les operacions i només en el 13% dels casos el protagonista és un habitatge a estrenar.

El creixement interanual de compravenda de pisos aquest mes d'agost a Catalunya és el segon més gran de totes les comunitats autònomes només superada per les operacions registrades a les Illes Balears on les transaccions van augmentar el 49,2%. 


En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre d'operacions es va situar en 35.501 compravendes, el 20,29% més que el mateix mes de l'any passat. La xifra de venda de pisos a l'agost a l'Estat és la més gran en aquest mes des de l'any 2010. 

Com en el cas de Catalunya, el protagonisme d'aquestes operacions a l'estat espanyol va estar en mans dels pisos de segona mà que van suposar el 82,75% de les transaccions mentre que els pisos nous van suposar el 17,25%. 


Barcelona


Per demarcacions, a Barcelona la compravenda de pisos a l'agost es va situar en 4.239 operacions, amb un increment del 41,30% en relació amb l'agost del 2015. Com en el cas de Catalunya, aquesta xifra de compravenda de pisos és la més alta que s'ha registrat a la demarcació de Barcelona en aquest mes des de l'any 2007, ara fa 9 anys, quan es va vendre 4.848 habitatges.


A Barcelona, el 87,85% de les vendes de pisos va estar protagonitzada per habitatges de segona mà i només el 12,15% van ser pisos nous. 


Girona


A Girona, la compravenda de pisos a l'agost es va situar en 852 operacions, amb un increment del 40,83% en relació amb el mateix mes de l'any passat. És la xifra més alta en aquest mes des de l'agost del 2010 quan es van vendre 1.166 habitatges. 


A les comarques gironines els pisos de segona mà també van ser els principals protagonistes amb el 82,98% de les operacions mentre que els habitatges a estrenar només van absorbir el 17,02% de les transaccions. 

 


Lleida


A Lleida, la compravenda de pisos a l'agost es va situar en 273 operacions, amb un increment del 7,06% en relació amb el mateix mes de l'any passat. En el cas de Lleida, les vendes de pisos a l'agost va registrar la xifra més alta en aquest mes des de l'any 2013, quan es van vendre 287 habitatges. 


El pisos de segona mà van suposar el 81,68% de les operacions de compravenda d'habitatges que es van registrar a les comarques lleidatanes i només en 18,32% de les vendes van afectar a immobles nous. 


Tarragona


Finalment, a Tarragona, el nombre de compravenda de pisos a l'agost es va situar en 889 habitatges, amb un increment del 54,61% en relació amb l'agost de l'any passat. Aquesta xifra d'operacions registrades a l'agost a les comarques tarragonines és la xifra més gran fins ara registrada en aquest mes des de l'any 2007 quan es van vendre 1.467 pisos. 


Del total d'operacions de compravenda de pisos que es van fer a Tarragona a l'agost el 88,75% del total van ser habitatges de segona mà mentre que el nous només van suposar l'11,25% del total. 

 

Comentaris