El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CCMA descarta un expedient de regulació d’ocupació
  • CA

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, ha descartat avui que l’ens públic proposi un expedient de regulació d’ocupació (ERO) davant de la reestructuració de l’empresa.
A la comissió de control del Parlament, ha assegurat que està opció “no està prevista” en el consell de govern de la CCMA, després que la diputada d’ICV Laia Ortiz li preguntés sobre aquesta possibilitat.

Ara bé, Marín ha remarcat que és “impossible” estalviar sense actuar sobre el capítol de personal, però segons el president la CCAM ha preferit demanar als treballadors que apliquin una política d’austeritat “de manera voluntària” o reduir el personal.

Marín ha explicat que, inicialment, la transformació de la CCMA durarà quatre mesos en què les empreses del grup quedaran absorbides per Televisió de Catalunya (TVC), i que, després d’una fase “intensa” de 16 mesos més -fins a 2012-, s’haurà arribat a l’esquema d’empresa única.

“No serà suficient i hi haurà un període de consolidació que s’aconseguirà després de 24 mesos; uns quatre anys en total”, ha explicat Marín, que ha insistit que aquesta serà la mesura més important d’estalvi per a la corporació, però que cal una primera contenció pactada amb els treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa