La Caixa diu que calen més reformes estructurals al 2011 per superar la recessió

L'últim Informe Mensual de La Caixa demana que s'acabi amb la guerra de divises

L'últim Informe Mensual de La Caixa ha apostat per més reformes estructurals durant l'any 2011 per deixar enrere la recessió. Si bé admet que la crisi global ja ha quedat enrere i es descarta una caiguda, La Caixa advoca per incorporar noves mesures estructurals per restaurar l'estabilitat macroeconòmica i la confiança, a més de la retirada dels estímuls fiscals i revertir 'l'actual política monetària relaxada', tot i que per això, afegeix, cal que hi hagi un entorn de creixement sostingut a nivell mundial.

Un tercer repte, per l'entitat d'estalvis, seria acabar amb els desequilibris en les balances de pagaments, i especialment amb la guerra de divises per evitar una escalada proteccionista. Per La Caixa, hi ha tres reptes per superar la recessió mundial. El primer consisteix a retirar els estímuls fiscals i revertir 'l'actual política monetària relaxada', sense perjudicar la recuperació de l'activitat.

Però per això, recorda l'estudi, cal un entorn de creixement sostingut del comerç mundial. A més, la bona salut de les economies mundials pot compensar l'estancament dels Estats Units, on es preveu un creixement lleugerament superior al 2%, un dos punts per sota la previsió de l'OCDE a nivell mundial, que és per damunt del 4% el 2011 i el 2012.

 
 

Comentaris