L'IPC puja una dècima al febrer

La taxa interanual puja fins al 3,6%, tres dècimes, a causa de la pujada dels carburants

L'índex de preus de consum (IPC) ha pujat una dècima al febrer en relació amb el mes anterior i la taxa interanual ha escalat fins al 3,6%, tres dècimes per sobre de la registrada al gener, a causa de la pujada dels carburants, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb aquest repunt, la taxa interanual, que coincideix amb l'avançada per l'indicador avançat de l'IPC, publicat el passat 28 de febrer, supera el seu valor més elevat des d'octubre del 2008, mes en què també s'ha situat al 3,6%.

Segons les dades publicades per l'INE, la inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, s'ha situat al febrer en l'1,8%, dues dècimes per sobre de la registrada el gener.

Per la seva banda, l'indicador de preus al consum harmonitzat (IPCH) va situar al febrer la seva taxa anual al 3,4%, de manera que augmenta quatre dècimes respecte al mes anterior.

L'organisme estadístic va atribuir el repunt de la inflació interanual al transport, la taxa anual del qual va pujar un punt i va arribar al 10%, la major taxa des de juliol del 2008. Aquest increment s'explica, sobretot, per la pujada del preu dels carburants i lubricants.

Els aliments i begudes no alcohòliques també van influir en l'evolució interanual dels preus, ja que la seva taxa anual va augmentar sis dècimes i es va situar en l'1,5%, impulsada pels preus dels lactis, olis i carn d'oví.

 
 

Comentaris