El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’IPC puja cinc dècimes al novembre i la taxa interanual se situa en el 2,5%
  • CA

Els preus van pujar un 0,5% al novembre tant a Catalunya com a l’estat espanyol. Aquesta és la dada definitiva de l’IPC del mes de novembre que ha fet saber l’Institut Nacional d’Estadística. D’aquesta manera, la inflació interanual al conjunt de l’Estat es manté i queda en un 2,3%, lleugerament per sota de la catalana, que és del 2,5%. On més han pujat els preus són als sectors de l’alimentació, roba i calçat, que ja estan afectats per les compres nadalenques. També hi ajuda l’augment del preu dels carburants.

L’IPC mensual encadena així el seu quart augment consecutiu, propiciat per la temporada d’hivern en vestit i calçat i per la pujada dels carburants, mentre que la inflació interanual no ha experimentat canvis al novembre. En els onze primers mesos de l’any, els preus acumulen un increment del 2,4%.

Segons les dades publicades per l’INE, la inflació subjacent (que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats) es va situar el novembre en l’1,2%, una dècima superior a la d’octubre. Per la seva banda, l’Indicador de Preus al Consum Harmonitzat (IPCH) ha situat al novembre la seva taxa anual al 2,2%, una dècima per sota de la taxa d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa