L'exministre socialista Joan Majó entre els assessors econòmics de Mas

El consell econòmic, els homes que han de treure el país de la crisi, aquesta format per quinze experts, dels quals tres són dones

El Govern ha donat llum verda al llistat de quinze membres que formen el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i Creixement (Carec) encapçalat per Salvador Alemany. Entre els homes que han de conduir el país cap a la sortida de la crisi hi ha l'exministre socialista i expresident de la CCRTV, Joan Majó, el professor de l'IESE i sotsdirector general de La Caixa, Jordi Gual, i la directora general de ESADE, Eugènia Bieto.

Després d'anunciar la creació d'aquest consell, Mas va deixar en mans d'Alemany, president d'Abertis i del Cercle d'Economia, l'elecció dels membres d'aquest equip que assessoraran el president per impulsar l'economia, qüestió clau a l'arrencada d'una legislatura marcada per la crisi i l'austeritat obligada.

Al costat de Majó, el consell està format per catedràtics d'economia, com Oriol Amat (UPF), Germà Bel (UB), Marta Espasa (UB) o el professor d'Economia i Finances de l'IESE, Xavier Vives. També formen part d'aquest elenc d'elegits el degà del col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas; el director del Centre d'Investigació en Economia Internacional (CREI) de la UPF, Jordi Galí; i la presidenta del Consell Social de la UAB, Alicia Granados.

Alemany també ha 'fitxat' per a aquest consell assessor Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia Pública de la UPF i conseller independent del Banc d'Espanya. Del món de l'empresa, Mas tindrà César Molins, director general d'ESTIMIS; Heribert Padrol, soci responsable de l'àrea fiscal en Gómez-Acebo & Pombo i ex delegat d'Hisenda a Catalunya --que havia sonat com a possible conseller d'Economia--; Carles Tusquets, president de Grupo Banco Mediolanum; i Joan Prat secretari general de l'Associació d'Empreses Elèctriques (Aseme).

En el càrrec de secretari figura Joaquim Triadú, soci-director del departament de Dret Públic i Urbanístic de PWC i exsecretari general de Presidència amb CiU; mentre que el consell estarà coordinat per Antoni Brunet, director corporatiu i de comunicació d'Abertis, i Joan Ramón Rovira, cap de gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 
 

Comentaris