El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat tanca l’any amb un dèficit del 5,1% del PIB
  • CA

El conjunt del sistema d’administracions públiques espanyoles va acabar el 2010 amb un dèficit del 5,1% del PIB, una xifra que se situa vuit dècimes per sota de la previsió que el govern espanyol va fer en el pla de viabilitat que va presentar a Brussel·les i que el situava al 5,9%.

En aquesta dada, s’hi inclouen no només els comptes del govern central, sinó també els comptes de les diferents administracions territorials, com les comunitats autònomes i els ajuntaments. Així doncs, en total el dèficit va sumar 53.444 milions d’euros.

Davant d’aquestes xifres, Salgado ha augurat que el govern complirà “àmpliament i amb un marge més que suficient” l’objectiu de dèficit públic en el conjunt d’administracions públiques. Un objectiu que es va fixar en el 9,3% del PIB el 2010.

En aquest sentit, ha manifestat que el dèficit públic es complirà de manera global i ha estimat que en comptar amb menys saldo negatiu l’Estat podrà cobrir “desviacions potencials cap a una altra administració”. I és que comptarà amb 8.000 milions d’euros més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa