El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Ajuntament de Barcelona construirà amb formigó reciclat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona s’ha convertit en la primera administració estatal a usar runa reciclada per a les seves obres, després de signar un conveni amb la Gestora de Runa de la Construcció.

El consistori barceloní construirà amb formigó reciclat en els punts no estructurals d’obres municipals, i la Gestora subministrarà i fabricarà el material a l’Ajuntament, que tindrà prioritat si se satura la demanda.

L’acord estarà vigent tot el 2011 i es podrà prorrogar anualment fins a tres anys. En el primer trimestre del 2011 es condicionaran les instal-lacions per assegurar la producció del material derivat de la runa i del formigó no estructural; s’adequarà la documentació per incorporar-los en les obres, i es començaran a redactar projectes.

En el segon trimestre ja hi haurà licitació regular d’obres i subministrament d’aquests productes, informa l’Ajuntament en un comunicat.

Els àrids en els quals es basarà el formigó reciclat procediran de gestors autoritzats, per garantir la quantitat i la reutilització d’aquest material, el preu del qual no podrà superar el del material fabricat a partir de materials convencionals.

L’administració municipal ja ha fet proves pilot d’èxit en dues obres d’urbanització: al Camí de la Torre Melina –entre avinguda Xile i carrer Collblanc– i al Front Marítim –entre Rambla Prim i carrer Josep Pla–.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa