Indignació a set municipis del Segrià per no poder obrir l'interior d'alguns locals

La Federació d'Hostaleria de Lleida estima que entre un 30 i 40% dels locals es poden veure abocats al tancament

La Federació d'Hostaleria de Lleida ha expressat la seva "indignació" després que el Procicat decidís aquest dimecres prorrogar quinze dies més la mesura que impedeix a bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre obrir l'interior dels locals. Consideren que amb aquesta restricció "tan agressiva" que el sector no entén les pèrdues dels establiments augmenten dia rere dia i, per això, reclamen a les administracions un ajut específic per al sector. En aquest sentit, des de la Federació adverteixen que si no se'ls ajuda entre un 30 i un 40% de bars i restaurants d'aquests set poblacions del Segrià poden veure's abocats al tancament definitiu ja que "és molt difícil poder aguantar en aquesta situació".

El secretari general d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, ha assenyalat que el sector de la restauració ha passat de la "resignació" per haver de tancar els establiments per responsabilitat social per intentar frenar el virus, a una "indignació total" per aquesta "restricció tant agressiva que s'està aplicant a Lleida i sis municipis del Baix Segre", que suposa una de les mesures "més restrictives que s'aplica a bars i restaurants al conjunt de Catalunya, Espanya i, fins i tot d'Europa".

 

"És una situació desesperant i, més encara, sense cap ajut pal·liatiu", assenyala. Per això, la Federació reclama al Govern la posada en marxa d'un ajut específic per a bars, cafeteries i restaurants per poder minimitzar les despeses que ha de fer front tot i el tancament. En cas que no s'escolti la seva reclamació, Hostaleria de Lleida estima que entre un 30 i 40% dels negocis d'aquestes sis localitats es pot veure abocat a abaixar la reixa de forma definitiva.

Solsona remarca que bars i restaurants veuen com augmenten "les despeses dia a dia davant la impossibilitat de poder treballar", havent d'assumir costos de personal, lloguer i subministraments, entre altres. Considera que l'obertura de terrasses autoritzada amb un aforament màxim del 50% no és una solució tenint en compte la calor que fa a Lleida a l'estiu i també el fet que hi ha bars i restaurants no disposen de terrassa. De totes maneres, assenyala que en molts dels casos suposa "obrir a pèrdues".

 

Comentaris