El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Homs: “La bancarització no té perquè ser dolenta”
  • CA

El govern català no veu en mals ulls la reforma de caixes que ahir va presentar la ministra d’Economia, Elena Salgado. “Malgrat ens movem en un marc d’interrogants, la bancarització no té perquè ser dolenta per les caixes del nostre país”, ha manifestat el portaveu del govern Francesc Homs, en roda de premsa posterior a la reunió del consell.

També s’ha mostrat convençut que “a curt termini les caixes catalanes estan en condicions de poder fer front al llistó de deute que ha posat el govern espanyol”. I per això el govern català donarà suport a la reforma ja que mostrar-s’hi contrari perjudicaria encara més les entitats en un moment que la situació ja és prou complicada.

Pla de viabilitat financera

Per altra banda, Homs també ha anunciat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat per divendres un consell extraordinari “per acordar el pla de viabilitat financera” que dilluns, el conseller d’Economia i Coneixment, Andreu Mas-Colell, presentarà a Madrid.

El portaveu també ha fet referència a les dades fetes públiques per la vicepresidenta Salgado, que ha anunciat que el 2010 es tanca amb un dèficit inferior al previst. Pel portaveu del govern són dades que van a favor de la Generalitat.

I, finalment, també a nivell econòmic, Mas ha encarregat al responsable de finances la realització d’un estudi “exhastiu” sobre les normatives vigents que aplica la Generalitat i que no tenen contrapartida per part de Madrid, com en el seu dia va ser la Llei de Dependència.

“El govern de l’Estat convida i després fa que la Generalitat pagui”, ha dit gràficament Homs, “doncs ara volrm saber de quin mal hem de morir”. En defintiva, aquest estudi vol posar posar en evidènciea “les deslleialtats institucionals” que des de fa dies denuncia l’executiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa