Govern i sindicats arriben a un principi d'acord sobre pensions

Caldran 38 anys cotitzats per jubilar-se als 65 anys amb el 100% de la pensió

Govern i agents socials estan molt a punt d'assolir un pacte definitiu per reformar les pensions, després d'arribar ahir a la nit a un principi d'acord, encara que, segons fonts de la negociació, continuaran negociant avui per ultimar un document.

El principal obstacle per tancar l'acord eren els anys cotitzats que s'exigirien per jubilar-se als 65 anys amb el cent per cent de la pensió. El Govern s'havia mostrat disposat a rebaixar la seva proposta inicial de 41 anys cotitzats, i finalment, segons han confirmat fonts de la negociació, la xifra final serà de 38,5 anys.

Durant el dia d'avui, Govern i agents socials continuaran les converses i si els temes que encara queden per tancar s'ultimaran de manera satisfactòria, podria anunciar-se l'acord aquesta mateixa tarda, a només unes hores que el Govern porti al Consell de Ministres l'avantprojecte de llei.

Reunió al més alt nivell

Ahir a la nit es va fer una reunió entre Govern i agents socials al més alt nivell, que va acabar a altes hores de la matinada. Hi van acudir el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el ministre de Treball, Valeriano Gómez, els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, i el president de CEOE, Joan Rosell. Va ser en aquest sopar on es va forjar un acord que fa uns dies semblava molt llunyà.

 
 

Comentaris