El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Govern espanyol i agents socials signen el pacte social
  • CA

Un acte solemne al saló de Tapissos de la Moncloa– escenari de grans acords de la història espanyola- i una fotografia conjunta dels signants del “Pacte social i econòmic” ha posat avui punt i final a mesos de negociacions entre el govern espanyol i els agents socials.

Tots els reunits, els secretaris generals de la CCOO i UGT, Ignacio Fernandez Toxo i Cándido Méndez; els presidents de la CEOE i CEPYME, Joan Rosell i Jesús Terciano, el president Zapatero, José Luís Rodríguez Zapatero, i el ministre de Treball, Valeriano Gómez, han destacat, just quan manquen 24 hores perquè la líder alemanya Angela Merkel aterri a Madrid, que l’acord llança un missatge de “confiança” a la societat espanyola i als mercats.

José Luis Rodríguez Zapatero ha agraït la “tasca d’equip” per aconseguir avançar la recuperació, i ha afirmat que la signatura suposa la “refundació” del diàleg social trencat l’estiu passat, que és “un dels millors actius” de l’Estat. Ara, sindicats, patronal i govern espanyol han demanat als grups que se sumin a l’acord al Congrés.

Resepecte l’acord, encara que pivota al voltant de la reforma de pensions, abraça també les polítiques actives d’ocupació, la negociació col•lectiva, la funció pública, la política industrial, la política energètica i la d’R D.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa