El Govern apunta que Madrid para l’orella a l’Eurovinyeta

El conseller Calvet revifa la reivindicació

El departament de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que el govern del PSOE està més predisposat a parar l’orella a la implementació de la Directiva de l’Eurovinyeta. Així ho ha explicat aquesta tarda el mateix Calvet aquesta tarda en una conferència a la Universitat Catalana d’Estiu, Prada, on ha exposat el seu programa “d’agenda verda”.

 

Segons ha detallat el conseller, si els governs del PP tancaven la porta, ara amb Pedro Sánchez a la Moncloa, perceben una  “certa voluntat d’escoltar però no una concreció de la instauració de l’eurovinyeta”. En aquest sentit, Calvet ha indicat que si no la deixen aplicar a Catalunya fora bo que l’apliqués Madrid al conjunt de l’Estat.

 

 

En qualsevol cas, Calvet ha defensat l’eurovinyeta com un impost “ambiental finalista” que serveix per “millorar la xarxa viària encara que sigui la radial, invertir en transport públic i en l’ambientalització de flotes”. La conselleria calcula que l’Eurovinyeta deixaria a Catalunya 1.600 milions d’euros en cinc anys.

 

 

Comentaris