El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gestions per evitar una nova vaga al Metro de Barcelona
  • CA

 

El departament de Treball ha convocat a una nova sessió negociadora de la taula de mediació als representants sindicals i a la direcció del metro de Barcelona amb l’objectiu de tancar un acord que faciliti la desconvocatòria de les aturades parcials previstes entre els dies 21 i 24 de setembre, en plenes festes majors de la Mercè, segons han confirmat diferents representats sindicals presents a la primera reunió de mediació celebrada aquest divendres. La reunió d’aquest divendres ha començat a les 9h30 del mati i ha finalitzat poc abans de les 14h sens que s’hagi arribat a un acord. El departament de Treball ha convocat de nou a les parts per el dilluns 17 de setembre a les 11h.

 

Fonts sindicals han manifestat que la reunió d’aquest divendres, que s’ha mantingut en un to ”cordial”, ha servit per posar sobre la taula els motius que justifiquen la convocatòria de les aturades parcials en plenes festes de la Mercè, patrona de Barcelona. 

 

Els motius que esgrimeixen els sindicats membres del comitè de vaga es basen en el que consideren ”incompliments” de la lletra del conveni col·lectiu aprovat el juliol de l’any passat a la divisió del metro de TMB. 

 

Per la seva part, la direcció de TMB ha emès un comunicat en el que assegura que el conveni col·lectiu s’està aplicant al ritme previst i es continuarà aplicant ”dins dels límits que marca la legislació general pressupostària per al sector públic a tot l’Estat, uns límits que el mateix conveni estableix que cal respectar”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa