El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gay de Montellà: “El pacte fiscal pot i ha de ser solidari amb Espanya”
  • CA

El nou president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, afirma avui en una entrevista a La Vanguardia que la patronal catalana donarà suport al pacte fiscal que promou el president de la Generalitat, Artur Mas, com ho ha fet “històricament”, ja que segons consta en un document el 1899 l’entitat ja va sol•licitar el concert.

“No és lògic continuar amb aquest desequilibri fiscal, que el govern estima entre vuit i nou punts del PIB”, afirma Gay de Montellà. I recorda contra les veus crítiques que “aquest pot i ha de ser solidari amb Espanya”.

El president de la patronal catalana també nega que la CEOE no sigui comprensible davant aquesta demanda. “A la CEOE hi ha molta sensibilitat respecte la uniat de mercat, però respecte el desequilibri fiscal no hi veig problemes si s’explica bé el seu origen i les conseqüències”.

I encara afegeix que aquest tema “no es pot pensar en termes polítics” sinó en termes econòmics, és a dir, com una oportunitat “per reactivar l’economia i ajudar Catalunya a sortir de l’actual situació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa