El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment preveu acabar l’estació de La Sagrera el 2020
  • CA

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, preveu que les obres de l’estació de La Sagrera acabin en el tercer trimestre del 2020, i ha assegurat que miraran d'”escurçar els terminis i arribar al més aviat possible” al final de les obres, ja que millorarà la qualitat de vida dels ciutadans.

 

Ho ha dit en una visita a l’inici de les obres a l’entorn de La Sagrera, concretament les del col·lector de Prim, que s’han reprès aquest dimarts, juntament amb la tinent d’alcalde Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz. “Ens vam comprometre a començar les obres abans de l’estiu. Hem complert el nostre compromís”, ha destacat De la Serna, que ha explicat que la finalització de les obres s’abordarà amb quatre actuacions, que tindran un cost total de 841 milions d’euros.

 

 

La reposició del col·lector de Prim –amb inversió de 10,5 milions d’euros– es finalitzarà d’aquí a 13 mesos, encara que hi ha una segona fase de l’obra que es farà alhora que els accessos d’estació de La Sagrera, i una tercera que es farà abans de l’entrada en servei del col·lector. Ha explicat que es tracta d’una estructura de formigó amb pantalles ancorades als 30 metres que permetran que es pugui transmetre “un cabal elevadíssim”, i que la seva longitud serà de 493 metres, la qual cosa, segons ell, oferirà una solució al problema pluvial d’una part de la ciutat.

 

Obres a l’estació

Els accessos a l’estació s’iniciaran en el tercer trimestre del 2017 amb una inversió de 231 milions, el 30% dels quals ja s’han executat, i, posteriorment, s’abordarà l’estructura de la mateixa estació –380 milions– de la qual “només” se n’ha executat el 20%. “Tot això depèn del procés de judicialització i les auditories de les obres per assolir la quarta fase que serà la construcció de la plataforma de la línia d’alta velocitat juntament amb el sector de Sant Andreu Comtal.

 

Ha convingut que a Sant Andreu les coses “van amb més retard perquè l’auditoria és complexa”, i ha assenyalat que cap la possibilitat que s’hagi de rescindir el contracte en vigor per una diferència important i d’abast en les modificacions. De la Serna ha observat que, en cas de rescissió del contracte, les obres a Sant Andreu Comtal s’iniciarien a principi del 2018: “Encara que comenci més tard acabarà abans, ja que s’ha executat el 70% de la inversió de 217 milions”.

 

Janet Sanz ha celebrat que Foment hagi complert amb el seu compromís de reprendre les obres abans d’aquest estiu, però ha assegurat que “no vol confiar” que el 2020 estigui tot acabat, i ha al·legat que l’Ajuntament ja ha tingut prou sorpreses. “La ciutadania fa molt de temps que està esperant”, ha lamentat la regidora, que ha demanat que els desajustaments entre el contracte i els modificats no interfereixin en el calendari establert, i ha dit que l’important és demostrar que hi ha una voluntat de reactivació.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa