Foment diu que la reforma fiscal de Govern i Comuns és "poc intel·ligent"

La patronal lamenta que en sortiran perjudicats empreses, famílies i ciutadans

Foment del Treball considera que els canvis fiscals inclosos en la proposta de llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat són d'entrada "abusius, confiscatoris i poc intel·ligents". "No podem assumir agreujar encara més una política fiscal que perjudica empreses, famílies i ciutadans", critica la patronal en un comunicat, en què recorda que ha defensat "en reiterades ocasions" una política fiscal "més competitiva per facilitar les inversions a Catalunya, l’atracció de talent, i fomentar l’emprenedoria i el suport a l’economia productiva". Per Foment, amb la llei que prepara el Govern es perjudicarà els ciutadans catalans en relació a la de la resta de l'Estat ja que, afirma, la pressió fiscal "se situa entre un 10% i un 20% superior".

Foment del Treball portarà a la primera Junta Directiva del 2020 i a l'Assemblea General de l'institució, que se celebraran el proper 13 de gener l'avant projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic que ha presentat el Govern de la Generalitat al Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Segons la patronal, el text de l'avantprojecte ha generat una "gran preocupació" sobre les modificacions fiscals que afecten les rendes de treball, el patrimoni i les successions així com a molts sectors productius de l'economia catalana, com el turístic, afegeix.

Un cop consensuat l'anàlisi dels òrgans de govern de Foment, la patronal presentarà a tots els grups parlamentaris, -ERC, Junts per Catalunya, Comuns, PP i Ciutadans-, tots els plantejaments per esmenar les propostes que gravin encara més els tributs als ciutadans i empresaris de Catalunya.

A més, Foment continua insistint en la necessitat de reduir l’economia submergida en deu punts en relació al PIB. En total, els ingressos ascendirien a 100.585 milions d’euros en el conjunt dels quatre anys, si es realitzessin de forma gradual. A partir del quart any s’aconseguirien uns ingressos recurrents de 40.234 milions anuals.

 
 

Comentaris