Felip VI inaugura aquest dilluns una fira a Barcelona sense la presència de cap conseller

A la mostra, hi assistiran més de 30.000 professionals del sector de 90 països diferents

 

El rei Felip VI inaugura aquest dilluns la 30a edició de Gastech, el saló mes important del món especialitzat en gas natural i gas natural liquat (GNL), sense la presència de cap conseller en representació del Govern. La Generalitat estarà representada pel director general d'Energia, Pere Palacín i per part del govern espanyol hi participarà la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. La mostra, que s'allargarà fins el dia 20, tindrà lloc al recinte de la Gran Via i arriba a la capital catalana després que les tres últimes edicions s'hagin celebrat a l'Àsia. Ara, la fira torna a Europa després de la recuperació del sector del gas al continent, mentre que l'any que ve es traslladarà Houston. Està previst que hi estiguin representants 700 expositors i compti amb la presència de més de 30.000 professionals del sector de 90 països diferents.

 

Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, té previst inaugurar la primera edició del Global Power & Energy Exhibition (GPEX), la primera edició del saló internacional dedicat a la transició energètica que també tindrà lloc a la Fira de Barcelona i que és paral·lela a Gastech. Fonts de la Generalitat han destacat que l'Institut Català d'Energia (ICAEN) és soci institucional de GPEX i que la transició energètica és una de les prioritats del Govern.

 

A Gastech, on hi haurà 50.000 metres quadrats destinats a l'exposició, es presentaran els darrers desenvolupaments i tendències en el sector del gas i s'explorarà els nous centres de demanda de gas enfocat i el desafiament del sector a l'Estat i al món, entre d'altres assumptes, com el finançament de projectes o la interacció entre el gas i les energies renovables, entre d'altres.

 

 

Hi seran les principals empreses mundials com Total, Shell, Qatar Petrolium, Tokyo Gasm Gazprom, Novatech, Engine i Tellurian, entre moltes altres. Per part d'empreses de l'Estat, també hi seran presents Enagas, Naturgy, Reganosa, Cepsa, Repsol i Técnicas Reunidas. En total, hi participaran 350 oradors diferents en 300 presentacions de caire estratègic i tècnic i hi assistiran més de 1.200 CEO, presidents, directors generals, presidents i ministres i funcionaris governamentals de diferents països.

 

Comentaris