Entren en circulació els nous bitllets de 100 i 200 euros

El bitllet de 100 euros és la tercera denominació més usada després dels de 50 i 20 euros

Els nous bitllets de 100 i 200 euros, els últims de la sèrie Europa, entren aquest dimarts en circulació, segons ha informat el Banc Central Europeu (BCE), que ha precisat que els bitllets incorporen elements de seguretat nous i millorats i poden comprovar-se fàcilment amb el mètode 'toqui, miri i giri'. Així, en la part superior de la banda platejada, un holograma amb satèl·lit mostra petits símbols '€' que, en inclinar el bitllet, es mouen al voltant del número que n'indica el valor i s'aprecien amb més claredat sota una llum directa.

 

La banda platejada també mostra el retrat d'Europa, el motiu arquitectònic i un símbol '€' gran. Així mateix, els nous bitllets de 100 i 200 euros incorporen un número verd maragda millorat. Encara que el número verd maragda apareix en els altres bitllets de la sèrie Europa, en aquesta versió millorada poden apreciar-se també símbols '€' dins del número. Els nous bitllets de 100 i 200 euros tenen ara la mateixa alçada que els de 50 euros, per la qual cosa són més fàcils de manejar i processar per les màquines.

 

 

També, segons explica el BCE, entraran millor a les carteres dels ciutadans i tindran més durabilitat, perquè estaran menys exposats al desgast. El bitllet de 100 euros és la tercera denominació més usada després dels de 50 i 20 euros. Segons el BCE, la demanda de bitllets de 100 i 200 euros està augmentant, en una taxa anual del 7,6% i del 8,6%, respectivament. Els bitllets de 100 i 200 euros de la primera sèrie, igual que les altres denominacions, continuaran sent de curs legal, continuaran utilitzant-se juntament amb els de la primera sèrie i s'aniran retirant gradualment de la circulació

 

Comentaris